Pasztet z karpia z grzybami

Składniki:

Karp patroszony - wytrybowany, bez ości - 1kg

Cebula - 2szt

Jajka - 3szt

Prawdziwki - 1 garść

Czosnek - 2 ząbki

Bułka tarta

Sól, pieprz, vegeta, maggi

Przygotowanie:

Karpia zmielić 2 - 3 razy na drobnych oczkach.

Cebulę i czosnek drobno pokroić, podsmażyć na maśle. Dodać grzyby pokrojone w kostkę i dalej smażyć.

Do zmielonego karpia dodać surowe jajka, doprawić do smaku: solą, pieprzem, vegetą i maggi.

Wszystko dokładnie wymieszać, wymieszaną masę przełożyć do formy.

Wierzch posmarować odrobiną oleju i posypać bułką tartą.

Piec przez około 1 godzinę w temperaturze 180°C.


Data publikacji: 2023-11-27, 12:09